URGENT! 5 ogari au nevoie de ajutor în Adăpostul din ROMAN!

  

După ce polițiștii au constatat la finele lunii ianuarie o infracțiune de braconaj cinegetic, constând în practicarea vânătorii cu ogari sau metiși de ogari, faptă prevăzută de art. 42 alin. din Legea nr. 407/2006, modificată și pedepsită cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei, persoanei care practica acest lucru în zona Roman i s-au confiscat ogarii, conform legii. —> vezi articolul aici.

Aceștia au fost duși în adăpostul public din Roman și trebuie să stea în acest loc până la finalizarea procesului.

Din discuțiile cu voluntarii din Roman, se pare că în adăpost sunt 5 ogari, 4 adulti si o puiuta de 6-7 luni. Unul dintre ogari are o ulcerație profundă la un ochi, pe care riscă să îl piardă. Toți au nevoie de hrană bună și hăinuțe sau păturele, deoarece sunt foarte sensibili la frig.

Întrucât este posibil ca perioada șederii lor în acest adăpost care nu este deloc un spațiu propice pentru ogari să fie foarte lungă, dorim să ne implicăm prin strângerea de hrană de calitate superioară, de haine pentru câini de talie mare (ogari) și de orice le-ar putea fi de folos pentru a le face „cazarea” mai suportabilă.

După finalizarea procesului, cel mai probabil vor avea nevoie de adoptatori pentru a nu exista riscul să fie eutanasiați din cauza supraaglomerării adăpostului.

Dacă aveți posibilitatea să donați în Piatra-Neamț, vă rugăm să ne contactați într-un mesaj pe pagină. Pentru zona Roman – contact Iri Mar.

Pentru sprijin financiar:

Asociatia FUTURE
CUI: 21283970
IBAN: RO19RNCB0196075449710001
BANCA: BCR Piatra Neamt
***
PayPal: cian.ro.org@gmail.com

MULȚUMIM!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *