Campanie de sterilizări 2019 în cadrul proiectului Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț

ASOCIAȚIA FUTURE

CUI: 21283970

IBAN: RO19RNCB0196075449710001

BANCA: BCR Piatra-Neamț

cian.ro.org@gmail.com

www.facebook.com/CIAN.Romania

www.aix.ro

Asociația Future din Piatra-Neamț este o persoană juridică non-profit care până în prezent a derulat îndeosebi proiecte de ordin cultural, educațional sau social.

Întrucât în ultimii ani problema animalelor fără stăpân a devenit din ce în ce mai acută la nivelul județului Neamț, Asociația Future, prin prisma obiectivului său de contribuție la dezvoltarea locală, a implementat din septembrie 2017 o inițativă civică de conștientizare și sprijinire a cauzei animalelor fără stăpân intitulată „Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț” – CIAN.

Proiectul „Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț” are ca scop principal reducerea numărului de animale fără stăpân la nivel local prin campanii de adopții, campanii de sterilizări, publicarea de materiale informative, colaborări și asocieri cu voluntari și organizații cu același scop, cu diverse persoane fizice sau juridice române sau străine și obtinerea de fonduri.

În acest sens, în baza fondurilor strânse din donații, dorim să organizăm în primăvara anului 2019 o campanie de sterilizări de căței și pisici cu sau fără stăpân, care se va numi în continuare „Campanie de sterilizări CIAN 2019”.

Scopul proiectului

Reducerea abandonului animalelor și a înmulțirii necontrolate a animalelor fără stăpân în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate printr-o campanie de sterilizări realizată în parteneriat cu o clinică veterinară din Piatra-Neamț.

Obiective

1 –  Sterilizarea câinilor și pisicilor, fără stăpân, din județul Neamț, cu prioritate femele

2 – Sterilizarea câinilor și pisicilor, cu stăpân cu condiții financiare limitate, din județul Neamț, cu prioritate femele

3 – Un parteneriat loial cu o clinică veterinară din Piatra-Neamț.

4 – Pentru atingerea scopului, asociația va desfășura activități de strângere de fonduri prin organizarea unor evenimente sau campanii cu caracter specific, prin intermediul activității voluntarilor și prin intermediul unor parteneri, în vederea asigurării autofinanțării, precum și atragerea altor surse de finanțare pentru realizarea campaniei de sterilizări.

 

Activități:

-Strângere de fonduri – minimum 5000 lei / campanie

-Încheierea unui parteneriat cu o clinică veterinară

-Identificarea animalelor fără stăpân care trebuie sterilizate și, ulterior, promovarea lor pentru adopție

-Identificarea animalelor, cu stăpân cu condiții financiare limitate, în vederea sprijinirii în ceea ce privește sterilizarea lor.

-Crearea unei liste de așteptare pentru animalele cu stăpân în baza unui formular de înscriere și a unui regulament care vor fi făcute publice în momentul în care bugetul minim va fi atins. În criteriile de delimitare, prioritate vor avea femelele.

– Organizarea activității de sterilizare la clinica veterinară

– Activități post-operatorii de monitorizare a sănătății animalelor

Rezultate scontate

Prin campaniile de sterilizare  se urmărește reducerea considerabilă a numărului de animale fără stăpân din Neamț, precum și evitarea suprapopulării adăposturilor publice.

În cel mai pesimist scenariu (buget minim 5000 lei), estimăm că în cadrul campaniei vor fi sterilizate cel puțin 25 de animale, câini și pisici, cu prioritate femele.

Printr-o bună colaborare cu o clinică veterinară, considerăm că animăluțele vor beneficia de condiții optime în ceea ce privește intervenția chirurgicală și, prin puterea exemplului, se va extinde acest model în întreaga comunitate.

În timp, se va ajunge la asigurarea protecției și a apărării animalelor, respectarea legislației în domeniu, educarea cetățenilor cu privire la animale, promovarea unei mentalități corecte privind relația dintre oameni și animale, văzută ca o conviețuire pașnică și responsabilă.

Nu în ultimul rând, se urmărește atragerea de noi voluntari și parteneri în cadrul Asociației, criteriile fundamentale fiind cele bazate pe integritate, moralitate, seriozitate, constiinciozitate, perseverenta.

Buget

Activitățile realizate în cadrul acestui proiect vor fi susținute din fonduri proprii, donații, sponsorizări și parteneriate cu alte instituții.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *